De muzikanten

Joachim Gys

Joachim Gys (°1988) omarmde als kind een accordeon en liet nooit meer los. Het werd zijn opstap naar een brede interesse voor klank en podium. Gys speelde in verschillende formaties (Tenorin, Les Busiciens, dr. Eugène, Roy Aernouts) reeds honderden concerten in binnen- en buitenland. Naast muzikant is Gys ook acteur, producer, schrijver, componist en docent. Hij werkte samen met onder andere Dimitri Leue, KVS en Thomas Vinterberg. Sinds 2020 is hij vast verbonden aan Larf!, een broedplaats voor jongeren in De Kazematten, Gent.

Florian De Schepper

Florian De Schepper (°1991) begon op negenjarige leeftijd met klassieke gitaar. Al snel speelde hij ook op de western gitaren van zijn vader en maakte hij kennis met de DADGAD-tuning. In 2016 studeerde hij af als master in de klassieke gitaar en pedagogie aan het conservatorium in Gent. Florian trad met verschillende folk- en jazzprojecten reeds in meer dan vijftien verschillende landen op en gaf masterclasses in Madrid en Milaan. Hij is momenteel actief met de groepen Tenorin, Duo De Schepper-Sanczuk, Broes, Les Bandits de Belleville, Zigo en Karivaani Orkestra.

Laurens Van Bouwelen

Laurens Van Bouwelen (°1989) studeerde drums en sound design aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Tijdens zijn studies ontwikkelde hij een grote fascinatie voor klank en geluid ‘an sich’. Iets dat hij gretig meeneemt in zijn benadering op de drums. Hij tourde door Europa met bands zoals Amatorski, School is Cool, St. Grandson, Sarah Ferri en maakte ook enkele theatervoorstellingen (Bronks, De Spooiberg). Momenteel is Laurens actief in verschillende muziekgroepen (Outer, G A U S S, Tenorin, …) en speelt hij mee in de voorstelling Stip (4hoog).

Yamen Martini

Yamen

Yamen Martini (°1985) werd geboren in Aleppo, Syrië. Als tiener koos hij de trompet als instrument. Hij schreef zich in voor het conservatorium van Damascus, maar behaalde uiteindelijk een diploma in landbouwstudies en studeerde muziek als autodidact. Nadat de oorlog uitbrak in zijn thuisland, ging hij spelen bij verschillende bands in buurlanden als Egypte, Irak en Turkije. In 2015 belandde Yamen in België. Daar is hij actief in onder meer U-Percut, Fanfare du Nord, Jaune Toujours, The Ostend Street Orkestra, Trio 3’Ain en natuurlijk Tenorin.

Daniel Guedegbe

Daniel

Daniel Guedegbe (°1981) komt uit Benin, West-Afrika. Hij is muzikant en choreograaf. Hij danste zeven jaar bij het Nationaal Ballet van Benin, specialisatie afrodans. In Benin leidde Daniel een gospelkoor. Sinds 2014 is Europa actief in verschillende bands en werkte samen met oa. John Arcadius en Snarky Puppy’s toetsenist Cory Henry. Sinds 2021 stuwt hij Tenorin met zijn groovy en percussieve baslijnen naar een nieuwe coherente sound.